Back to Top

Maria’s Kerst-In (MKI), de traditionele (verwen)dag voor dak- en thuislozen op de tweede kerstdag, is weer in aantocht. Op maandag 26 december 2016 wordt MKI aan de werf onder De Kargadoor, Oudegracht 36, alweer voor de 17e keer georganiseerd.

In lijn met de sfeervolle bijeenkomsten, die de begin 2010 overleden naamgeefster Maria Hendriks al zo’n tien jaar organiseerde, zijn de dak- en thuislozen weer welkom voor het uitzoeken van gratis winterkleding. En om deze feestdag met elkaar door te brengen. Gratis eten en drinken, de barbecue, muziek en vuurkorven zullen als altijd de sfeer verhogen.

Traditiegetrouw doet de organisatie weer een beroep op de bewoners van de stad Utrecht en omstreken om vooral warme

– bijvoorbeeld truien, jassen, sokken en stevige schoenen
– (winter)kleding beschikbaar te stellen. Bij voorkeur gereinigd en/of gewassen.

U schonk steeds ruimhartig, waarvoor dank.

Vanaf woensdag 7 december wordt gestart met de inzameling. Kleding kunt u zelf afgeven bij de diverse vestigingen van Emmaus in Utrecht en bij Emmaus Haarzuilens. Mocht u echt niet in staat zijn de kleding zelf te brengen, dan kunt u bellen voor een afhaalafspraak: 06- 34889980 (uitsluitend tijdens kantooruren). Graag duidelijk vermelden dat het gaat om Maria’s Kerst-In. Ook kunt u voor afgifte vanaf 7 december terecht bij Wegwijs aan de Adriaanstraat 26AA in Utrecht. Vrijdag 16 december is de laatste dag van de inzameling.

De adressen en openingstijden van Emmaus in Utrecht zijn:

Emmaus Kledingwinkel, Mgr. Van de Weteringstraat 1, woensdag tot en met vrijdag 12.00-17.30 uur en zaterdag 12.00-16.00 uur;

Emmaus Overvecht, Gloriantdreef 403, dinsdag tot en met zaterdag 10.00-17.00 uur;

Emmaus Lombok, Makassarstraat 36, woensdag tot en met zaterdag 13.00-17.00 uur;

Emmaus Parkwijk, Ab Harrewijnstraat 18, woensdag tot en met zaterdag 13.00-17.00 uur, koopavond op donderdag van 17.00-21.00 uur.

Bij afgifte geldt: graag vermelden dat het gaat om Maria’s Kerst-In.

Maria’s Kerst-In drijft volledig op de inzet van vele vrijwilligers en anonieme middenstanders. MKI wordt mede mogelijk gemaakt door Emmaus Haarzuilens, de Tussenvoorziening, De Kargadoor en studentenvereniging Stichting ’t Sticht.

MKI is te volgen op Facebook. Zie tevens www.mariaskerstin.nl voor de laatste informatie en veel foto’s.

pdf icon